Vi ses den 20-21 april på Malmö FF, Eleda stadion
Gå till - Viktigt information inför ert besök

Årets konferencier

Mademoiselle Carousel!

Mademoiselle Carousel eller Matilda Alborn som jag egentligen heter kommer att att vara er konferencier under innovationskarnevalen, längtar! Ni kommer att få dansa till musiken jag spelar, jag är också DJ. Sen kommer jag att intervjua dig eller dina kompisar. Jag är också journalist.

När jag var liten, så gillade jag att vara för mig själv och läsa. Böckerna handlade om olika underverk till byggnader som byggts för länge sen. Någon fick en idé och så blev detta verklighet.
Du har också en idé, som kan bli verklighet. Den vill världen och jag höra mer om. Du kommer att äga. Var bara dig själv. Det är det bästa. Alltid.

/Matilda Alborn (@mademoisellecarousel)

 

Matilda Alborn konferencier

trumslag i Karnevalståget

med Karu Mapu

Kuru Mapu är en grupp Malmöbor från hela världen som spelar mäktiga afro-latinamerikanska på trummor av alla dess olika slag.  Ingen karneval utan Kuru Mapus härliga rytmer.
Kom med i karnevalståget vid invigningen! 

 

Trumslag med Karu Mapu
Mingel på innovationskarnevalen 2018

Årets innovationer

av grundskole- och gymnasieelever från Malmö
Barn och unga från hela Malmö är på plats för att ställa ut sina innovationer och berätta hur de vill vara med och påverka vår gemensamma framtid med sina finurliga lösningar och innovationer som kan bidra till de globala målen och Agenda 2030.

Missa inte prisceremonien torsdagen den 21 april klockan 15.00 när juryn korar Bästa innovation på scenen.  

 

Årets jury

Juryn kommer att bedöma tävlingsbidragen. Juryn består av representanter från näringsliv, offentlig sektor och högskola. Prisutdelning sker på karnevalen på eftermiddagen den 21 april.


 

Jurymedlem Frida Leander

Frida Gothnier Leander

Hållbarhetsstrateg i Malmö stad och samordnar stadens strategiska arbete med Agenda 2030. I den rollen har hon bland annat bidragit till att de Globala målen numera är den långsiktiga visionen i stadens budget och projektlett Malmös första Voluntary Local Review, som beskrev stadens styrning mot Agenda 2030, och lämnades över till FN 2021. 

 

jurymedlem Tom Roodro

Tom Roodro

Arbetar i Malmö stad, stadskontoret, med att utveckla samverkan mellan kommunen och idéburen sektor med syfte att öka demokratin, delaktigheten och jämlikheten hos Malmöborna. Tom har utöver detta bland annat ett ideellt engagemang som styrelseledamot i det sociala företaget Yallatrappan i Malmö.

 

Jurymedlem Marie Hannerstig

Marie Hannerstig

Arbetar på Naturskyddsföreningens skolverksamhet som projektledare, föreläsare och skolmaterialsutvecklare inom klimat och biologisk mångfald. Utbildad lärare med 15 års erfarenhet från arbete i grundskolan. 2021 belönades Naturskyddsföreningen med Svenska Unesco-priset för deras arbete med utbildning för hållbar utveckling.

 

Jurymedlem Tulio Capriles

Tulio capriles

Publicerar nyhetssajten WONKedition.com – world news for smart teens. Han har också jobbat flera år som entreprenörskapslärare och ekonomijournalist.

 

jurymedlem Maya Mbog Rosen

Maya Mbog Rosén

Har sedan 14-års ålder jobbat för att främja barn och ungas deltagande i samhällsutvecklingen. Maya har en bakgrund inom mänskliga rättigheter och folkrätt och jobbar numera som projektutvecklare på barnrättsorganisationen Tillsammans i Förening (TiF Malmö), sitter i Barnfondens styrelse samt har uppdrag för EU-Kommissionens RAN Young-nätverk. 

 

Jurymedlem Jesper Adolsson

Jesper Adolsfsson

Arbetar som skolinspiratör på Ung Företagsamhet Skåne med inriktning på grundskolan. Jespers huvudsakliga uppgift är att hjälpa elever runt om i Skånes grundskolor i sitt entreprenöriella lärande genom föreläsningar kopplat till Ung Företagsamhets läromedel om entreprenörskap. 

 

Jurymedlem Linnea Uppsäll

Linnea Uppsäll

Arbetar som projektledare på miljöförvaltningen, Malmö stad, där hon länge arbetat med lärande för hållbar utveckling. Ett av hennes arbetsområden är att arbeta med barnkonventionen och att barn och unga ska inkluderas i stadens miljö- och klimatarbete. 

 

Den hållbara staden

av förskolebarn från Malmö

Besök förskolans utställning Den hållbara staden och upplev Sinnenas trädgård. På karnevalen blir det också filmvisning och barn kan testa på att odla, programmera med kodkonst och robotar samt räkna med grönsaksmatematik.

Här kan du läsa mer om vad som kommer hända på karnevalen för förskolan.

Foto: InnoCarnival

Modell i förskolans utställning
Educarion lounge föreläsare

Education lounge

Education Lounge erbjuder ett program för studenter och yrkesverksamma inom förskola/skola/utbildning, kultur- och näringsliv och alla som är intresserade. Här kan besökare av Innovationskarnevalen ta del av presentationer av lärprocesser, träffa nya framtida samarbetspartners, nätverka, utbyta erfarenheter, ta del av aktuell forskning och exempel från skolor/förskolor. 

Programmet uppdateras efter handGå till programmet

Foto: Colorbox 

Stämpla budskapet

med Moa Lönn & Karin Auran Frankenstein

Vilka ord är viktiga för dig och hur vill du påverka omvärlden med dina ord? 
Tillsammans med konstnärerna Moa Lönn och Karin Auran Frankenstein trycker vi på tygvimplar och flaggor. Vilket är ditt budskap som du vill sprida ut i världen? I workshopen trycker vi med stämplar på tyg som blir långa vimplar med ord som kan spridas ut till omvärlden. Planen är att det kommer hängas på en plats där många människor kan se orden.
Det finns också möjlighet att stämpla budskapet på ekologiska tygkassar, så du kan bära upp och sprida ditt budskap på stan!  

Foto: Privat

 

Stämpla budskapet workshop med stämplar
Man som jonglerar på båt

Jonglera

med Spinning Compass Performance
Välkommen att prova på jonglering. Med koordination, fantasi och balans, får du som deltagare  prova på olika jongleringsredskap.  

Tillsammans tränar vi på tekniska mönster på lekfulla sätt. Med en nypa tålamod ger vi oss in cirkusens värld där skapandet är oändligt och vi blandar fysiska trick med innovativa idéer.  

Foto: Spinnig Compass Performance

 

 

dansa

med Bowdown Dance Academy
Sedan 2010 har Bowdown Dance Academy erbjudit en plats där barn och unga fått mötas och utvecklas genom dansen. Dansskolan är en del av Hela Malmö och finns i stadsdelen Nydala med kurser i bland annat dancehall, afrofusion, hip hop och streetdance.

Låt dig svepas med av
Bowdowns dancecrew och prova på att dansa med några av Malmös starkaste dansstjärnor i workshopen!
 

Dansare från Bowdown
Bombina med VR-workshop

Virtual reality 

med Bombina Bombast

Scenkonstkompaniet Bombina Bombast bjuder på smakprov från sin nya föreställning Slumberland där du som publik får interagera i virtual reality.
Hur funkar det?
 

På innovationskarnevalen kan du få se skådespelaren i motion capture-dräkt styra berättelsen live. Du får också prova på att gå in i VR-världen föreställningen utspelar sig i. 
Foto: Bombina Bombast

 

djurens karneval

med Skånes Dansteater

Djurens karneval öppnar dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Med ett unikt rörelsespråk, fantastiska kostymer och magisk musik lockas du till en plats utanför vår värld där fantasi och verklighet kan mötas. Men var på din vakt, klivet mellan kärleksfullt djur och otäcka monster är pyttelitet. 

Detaljer från vår vardag pusslas samman med drömlika fantasier och skapar helt nya berättelser. Smittas av påhittigheten i den spanska koreografen Marcos Morau säregna rörelsespråk och Silvia Delagneaus fantastiska kostymer till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn, Djurens karneval.  

Foto: Lars Kroon 

Djurens karneval Foto: Lars Kroon
Barn från El Sistema spelar instrument

brass och slagverk

med El Sistema
Njut av allt från filmmusik till rockklassiker och svängig soul när El Sistemas elever från Rosengårdsskolan och Sofielundsskolan bjuder in till en häftig brass- och slagverkskonsert. Hela 45 barn på scen! 

El Sistema är en kör- och orkesterverksamhet på flera av Malmös grundskolor och som drivs av Malmö Kulturskola. Verksamheten, som omfattar cirka 1500 barn och unga i Malmö, är ett internationellt koncept som bland annat bygger på musikens förmåga att stärka barn och ungas självkänsla och identitet. 

Foto: El Sistema

 

 

Luftakrobatik 

med Spinning Compass Performance

Gruppen Spinning Compass Performance gästar innovationskarnevalen runt om på olika scener.  Det kommer att bjudas på luftakrobatik, par-akrobatik och jonglering, men även akter ur föreställningen Allt som är mitt

Foto: Rene Odgaard

 

 

Luftakrobatik

Serie-workshop

med Karolina Bång

Gillar du att rita? Gillar du att göra berättelser? Gillar du att läsa serier? Kom och prova på serieteckning!

Vi övar berättandetekniker i ord och bild med massa roligt material. Du kan teckna själv eller tillsammans med en kompis och inga förkunskaper krävs. Workshopledare är Karolina Bång; serietecknare och kulturpedagog. 

Foto: Privt

Serieworkshop med barn

Programmera

med Kodcentrum
Kodcentrum är en ideell förening som introducerar barn till programmering och digitalt skapande helt gratis. Här kan du prova vår roliga övning Robotkompis, en lekfull, analog övning som utmanar ditt datalogiska tänkande samt spela ett kodat piano med bananer. Du får även fler tips och idéer på digitala, analoga och kreativa övningar som kan appliceras direkt i klassrummet. 

Foto: 

 

 

InnoCarnival logotyp