Viktig information till dig som ska besöka karnevalen

Snart ses vi!

Den 20-21 april samlas tusentals barn och unga från hela Malmö på Malmö FF, Eleda stadion för att visa upp sina smarta och underfundiga lösningar. Innovationskarnevalen kommer att bli något alldeles extra och vi kan lova er två fina dagar med roliga och lärorika upplevelser.

Nedan finns en checklista med viktig information inför och under karnevalen.

Innan karnevalen

Samtyckesblankett (besökare & utställare)
Malmö stad, genom Pedagogisk Inspiration, kommer att dokumentera evenemanget med bilder och filmer. Syftet med dokumentationen är att informera om projektet för elever, personal, vårdnadshavare och andra intresserade. Informationsspridning sker i Malmö stads digitala kanaler. Därför behöver vi vårdnadshavares godkännande för behandling av personuppgifter. Ta med underskrivna samtyckesblanketter till karnevalen.

Ladda ner samtyckesblankett

Möjlighet att förbereda utställarplats 19 april(utställare)
Vill du/ni komma till Eleda stadion redan tisdagen den 19 april för att förbereda er utställarplats går det bra. Personal finns på plats kl. 14:00-18:00. Besöksadress: Malmö FF, Eleda stadion, vån 3, John Ericssons väg 31, 217 62 Malmö. Entré via VIP 23.

Förbered presentation på scenen (utställare)
På karnevalen avslöjas vilka tävlingsbidrag som nominerats och ska presenteras på scenen. Det är viktigt att alla klasser förbereder sig för att hålla en presentation. På Malmö delar finns tips och övningar som kan vara ett stöd i förberedelserna. Presentationen ska vara max 3 minuter lång. Prisutdelning sker på scenen torsdagen den 21 april kl. 15.00

Gå till Malmö delar – Innovation med de globala målen – steg 6

Förbered idébeskrivning (utställare)
Vi ber alla klasser att förbereda en idébeskrivning, se bifogad mall. Skriv ut på A3 och ta med idébeskrivningen. Ni ombeds att fästa utskriften vid er utställarplats.

Ladda ner Idébeskrivning

Under karnevalen

Ingång och entré (besökare & utställare)

  • Förskola – Ingång 51 vid bokstaven L
  • Grundskola & gymansie – Ingång B via Stadiontorget

Registrering vid ankomst både 20 och 21 april (besökare, utställare & tävlande)
Registrering sker på plan 3, kl. 08:30 – 09:30 båda dagarna. Tänk på att det är många som ska registrera sina klasser. Dina barn och elever behöver inte stå i kö.

Vid registreringen får alla pedagoger:

  • Utställarskylt (utställare)
  • Armband och namnbricka till elever (besökare & utställare)
  • Armband till pedagoger (besökare & utställare)
  • Övrigt informationsmateriel (besökare, utställare & tävlande)

Eleverna skriver själva sitt namn på en etikett som de fäster på sin tröja. För att logistiken ska fungera är det viktigt att du som pedagog tar ansvar för din klass och informerar samt förbereder dem inför evenemanget.

Lunch (besökare & utställare)

Lunchen hämtas på hänvisad plats* i lokalen och kan förtäras i matsalen eller valfri plats. För att säkerställa en god och trevlig lunch ber vi er att hålla er till den lunchtid ni blir tilldelade i registreringen. Er anmälda kostpreferens är tillgodosedd.

*Förskolor får sin lunch levererad för uthämtning vid sin registrering.

Programmet
Karnevalens programutbud hittar du på vår hemsida. Programmet uppdateras löpande.

Gå till programutbudet

Toaletter
I nära anslutning till utställningarna finns flertalet toaletter.

Säkerhetsåtgärder
Innovationskarnevalen kommer att bli en livlig mötesplats och vi räknar med tusentals besökare både onsdag och torsdag. Det kommer att finnas vakter och värdar på Eleda stadion som hjälper er till rätta. Kom gärna överens med dina elever om en plats där ni ses om ni blir av med varandra.

Det kommer att finnas en bemannad informationsdisk dit ni kan vända er vid eventuella frågor. På plats finns även sjukvårdsresurser. Skulle en nödsituation uppstå är det viktigt att alla pedagoger får ut sina elever till uppsamlingsplatsen, Stadiontorget. Vet ni inte var denna är kan ni fråga gärna personalen i informationsdisken. Värdarna tar ansvar för att en eventuell utrymning går rätt till. Följ deras anvisningar vi eventuell utrymning.

Av erfarenhet från tidigare år kommer det sannolikt att vara köer till vissa aktiviteter. Vi ber er ha överseende med detta och anpassa era besök därefter.

Invigning – 20 april kl. 12.00 (utställare)
Vi vill gärna att samtliga utställar- och tävlingsbidrag finns representerade i karnevalståget under invigningsceremonin. Vid registreringen delar vi ut en utställarskylt. Vi ber dig som pedagog att utse en elev som kan bära skylten och gå med i karnevalståget som startar kl. 11.50. Invigningen beräknas pågå fram till kl. 13.00.

Bagage & ytterkläder (utställare)
Under varje utställarbord finns en förvaringskasse att förvara jackor, väskor mm. Tänk på att ni själva ansvarar för värdesaker.

Förskolor kommer att tilldelas en förvaringskasse vid ankomst.

Försäkringar (besökare & utställare)
Vi förutsätter att er förskola/skola har nödvändiga försäkringar för elever under utflykter och genomfört relevant riskanalys.

Code of Conduct

InnoCarnival Skåne engagerar elever, pedagoger, företag och andra organisationer med visioner om framtiden. I projektet träffas vi för att utbyta idéer och lära tillsammans hur vi kan visa omsorg om varandra och vår planet. InnoCarnival Skåne handlar om innovationer, hållbar utveckling men allra främst om människor och möten mellan människor.

Alla är välkomna att delta och alla ska känna sig trygga i alla sammanhang InnoCarnival Skåne medverkar i, oavsett etnicitet, kön, identitet, sexuell läggning eller religiös tro. För alla som är involverade gäller att arbetet och vårt förhållningssätt ska bygga på nyfikenhet, öppenhet och tolerans. Vi vet att det finns olika uppfattningar och meningar. Lyssna på dessa, bemöt eller håll med, men alltid med respekt.

Alla former av kränkningar kan innebära uteslutning ur projektet och diskvalificering.

InnoCarnival logotyp