Skaparverkstad

– en plats för kreativitet, nyfikenhet och framtidstro

I årets skaparverkstad myllrar det av spännande utmaningar för alla besökare. Alla aktiviteter ger ingångar till ett lustfyllt lärande och innovativt tänkande kring de globala målen. Här kan en prova att programmera flera olika typer av robotar, leka sopdetektiv, designa egna brunnslock och ta en globala målen selfie. Kom och testa VR, bygg ett vindkraftverk eller spela Rädda haven spelet på storskärm.

Malmö museer & Sea-U

Snart finns det mer plast i havet än fisk. Kom och bli sopdetektiv för en dag. Med mikroskop, luppar och nätsökning tar vi reda på vad olika små plastbitar varit från början. Vart kommer de ifrån? Varför hamnade de på stranden i Malmö? Hur kan vi se till att plasten inte hamnar där?

SYSAV

Hur hållbar är du?
Ta en selfie/groupie i vårt fina fotobås och visa världen!

Cool Minds

Hur funkar ett vindkraftverk och vad får det att bli effektivt? Kom och bygg tillsammans med oss med K´nex, så kan vi utforska vad det är som får vingarna att snurra och rörelseenergin att flöda!

ÅterSKAPA i samarbete med Kretseum

Kom och designa ett eget brunnslock av spillmaterial. Brunnslock finns överallt i våra städer och vi funderar inte så ofta på hur de ser ut eller vad som finns därunder. Skapa ett egendesignat brunnslock och var med och tävla om att få det gjort på riktigt. Kanske är det ditt brunnslock vi ser nästa gång vi tittar ner i marken!

Kretseum – VA SYD

Tillsammans med vänner och mobilen som verktyg utmanas ni i det digitala spelet ”Rädda havet”. Utmaningen är att skräp inte ska nå fram till havet. Ni interagerar med en projektionsyta vi mobilen. Swipa med telefonen och släng skräpet där det hör hemma!

MV-Nordic

Kom och programmera LEGO Mindstorms-robotar att lösa uppdragen på vår robotbana. De 18 olika uppdragen är hämtade från förra årets FIRST LEGO League. FIRST LEGO League är en teknik- och innovationstävling för barn och unga mellan 10 och 16 år. Kanske vill din skola skapa ett lag i år?

Pedagogisk Inspiration Malmö

Utmana dina bygg- och programmerings skills med LEGO WeDo. Bygg en dragrobot, en dragracer, en groda eller varför inte en jordbävningssimulator och programmera dem utifrån spännande utmaningar som vi har förberett för just dig och dina klasskompisar. Passa också på att bekanta dig med robotar som Bee-bot, Blue-bot, Dash, Ozobot och NAO för att se hur de fungerar.

ATEA

Kom och bygg med Littlebits och Makeblock eller varför inte prova att programmera med Sphero. Hos oss kan du testa många olika bygg- och programmeringstekniker och även kliva in i en VR- värld, så ta med dina klasskompisar och kom och prova!