Lärprocesser

Anmälan till InnoCarnival 2018 är nu stängd.
Är du pedagog och funderar på hur du kan arbeta med innovationer och hållbar utveckling med dina elever? Vill du hitta nya arbetssätt som tar tillvara deras uppfinnarförmåga, och också deras engagemang för viktiga samhällsutmaningar?

För tredje gången genomförs succén InnoCarnival Skåne på initiativ av Malmö stad.
Projektet riktar sig till elever i årskurs 6-9 samt gymnasieelever från skolor i hela Skåne.
Genom att delta i projektet får dina elever vara med om en kreativ lärprocess som motiverar och rustar dem för att spela en aktiv roll i utvecklingen av framtidens samhälle i Skåne, men också globalt. Du som pedagog har också möjlighet att utvecklas som innovationsledare genom vår INDEX-utbildning.

Som deltagare får ni:
  • kostnadsfria lärprocesser och inspirationsseminarier
  • gratis transporter genom Skånetrafiken
  • utställarplats på karnevalen på Malmö Live 5-6 april 2018. Programmet presenteras i början av nästa år på hemsidan, vi lovar ett spektakulärt program
  • chans att vinna fina priser och utmärkelser i vår innovationstävling
InnoCarnival Skånes tema är Hållbar Utveckling med fokus på FNs 17 globala hållbarhetsmål.

Processerna pågår under hösten 2017 och fram till karnevalen 5-6 april 2018.

Alla lärprocesser erbjuder en stimulerande undervisningsmiljö där dina elever känner sig delaktiga, nyfikna och engagerade. Här får de inspiration och stöd i sitt innovationsarbete och blir uppmuntrade att samproducera, kommunicera, tänka kritiskt, lösningsinriktat och använda sin kreativitet för att hitta nya lösningar.

Lärprocesserna arrangeras av PI Malmö och samarbetspartners från Skånes kultur- och näringsliv.

Vi erbjuder genom Skånetrafiken gratis transport till alla lärprocesser, inspirationsseminarier och innovationskarnevalen på Malmö Live. I juni får du en bekräftelse på att ni fått en plats i projektet. I samband med det får du också mer information om hur du bokar biljetter.

Se årets utbud av lärprocesser