Kulturaktörer

Barbackas Danskompani

Barbackas Danskompani kommer att framföra ett utdrag från 2017 års föreställning ”Ljus & Mörker”, samt ett utdrag från vårens kommande föreställning, ”Form, Formation, ­Förebild”. Baarbackas Danskompani består av dansintresserade ungdomar, just nu 13-17 år, från Kulturhuset Barbackas kursverksamhet. Gruppen vill utveckla sitt sceniska uttryck och sin sceniska förmåga i de olika föreställningsprojekt som danskompaniet gör.
Gruppen ­arbetar med koreografi, ljussättning, kostym och smink för att deltagarna ska få en ­förståelse för hur ­arbetet som dansare respektive koreograf kan se ut. Varje termin görs en föreställning som knyts samman av ett tema där dansstilarna varierar. Vi gör både offentliga ­föreställningar och föreställningar för skolor.

Bowdown Dance Academy

Madness Crew från Bowdown Dance Academy består av 12 stycken grymma tjejer, som alltid är redo för action. Det är ett fartfyllt crew som kommer att bjuda på en fullspäckad show. Var redo för att låta de karibiska rytmerna flöda genom rummet när tjejerna intar scenen. Häng sedan med på dans-workshopen som leds av Michi Edward.

El Sistema

El Sistema startade 1975 i Venezuela och finns sedan 2013 på fyra skolor i Malmö. El Sistema är en undervisningsmodell där musik används som verktyg för social och mänsklig utveckling.
Pedagogiken är inspirerad av José Antonio Abréus filosofi som syftar till att använda musik som verktyg för att ge barn möjlighet att utvecklas och hitta goda livsvägar.
El Sistema-elever medverkar och uppträder på konserter och vid stora seminarier och ­konferenser. Nu gästar El Sistema InnoCarnival Skåne 2018.

Malmö Latinskola

Malmö Latinskola är en samlingspunkt för unga kreativa människor som vill arbeta med teater, dans, bild, foto, film, journalistik och musik. Alla elever arbetar och får möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar. På innovationskarnevalen kan ni lyssna på klassisk musik komponerad av Ludwig van Beethoven och Mélanie Bonis.

Lur

Ur disiga landskap av elektroniskt skrot har Lur rest sig för att uppmana till olydnad och dans. Gruppen skapar sin live-loopade elektroniska musik genom ­hemmabyggda instrument och analoga syntar som sedan moduleras med DJ-effekter och röstförvrängare. Efter en liten konsert kommer Lur visa publiken hur de skapar sin musik på en loop-pedal med effekter och olika instrument.

På InnoCarnival Skåne möter besökare fyra nycirkusartister i olika performance­akter. Du får uppleva kreativ jonglering, personlig akrobatik och egensinnad body percussion. Med ringar, bollar, lådor och kroppar, twistar de sina tankar som får fysisk form och tar uttryck i ett eget språk.  Vi får uppleva performance med ett intresse för det lilla i det stora och det smala i det skeva.  Genom tekniska trick och kreativa rörelsemönster blandas deras gränslösa scenkonst till en del av golvet på innovationskarnevalen.

Kvinnliga situationen

Kvinnliga situationen är ett hiphop-kollektiv som agerar från hjärtat, både på och utanför scen. Gruppen har varit warm-up till bland annat Syster Sol, Partiet, Labyrint och Ken Ring. Kvinnliga Situationen har även spelat med Musiker Mot Rasisms liveband; Live För Mångfald. Utöver workshops och spelningar genomförde de sommaren 2016 projektet Life of Borders; ett samarbete med Malmö Stad och tre ensamkommande musiker.
De är en maxad och mångsidig grupp med bas i Malmö och rötter som sträcker sig från Sverige till Finland till Indien till Tanzania.

Kuru Mapu

Kuru Mapu betyder ”Svart Jord” på mapudungun, språket som talas av Mapuchefolket i Chile. Det är också namnet på en färgstark, eldig slagverksensemble som spelar energifyllda beats där pulsen känns ända in i hjärtat och får publikens fötter att lyfta från marken.
De sprider sina mäktiga rytmer och shower för att skapa glädje och inspiration till alla.

Okii Nami

Okii Nami-rummet på plan 4 erbjuder barn som fyllt sju år att prova på flera experimentella instrument, till exempel Aerodrums och theremin. Det kommer även att finnas möjlighet att pröva på traditionella orkesterinstrument med hjälp av musikpedagoger.  Fokus har lagts på att tillgängliggöra musiken för de många. Bland annat finns det en så kallad ”Skoog”, ett programmerbart instrument som tagits fram för att kunna användas av personer med funktionsnedsättning. Rummet är formgivet av barnkulturdesignern Sara Stiber och ­scenografen Ilkka Häikiö. Namnet Okii Nami kommer från japanskans ord för ”havsvåg” och anspelar på ljudvågornas rörelser och Malmö Lives närhet till havet. För de under 7 år finns det flera aktiviteter i anslutning till Okii Nami att pröva på som digitalt trumset, keyboards och musikspel.

SKROT

Musikgruppen SKROT spelar popup-konserter och har ljudlabb där besökare kan prova skrot­instrument och ljuduppfinningar. Gruppen har själva uppfunnit sina akustiska och elektroniska musikinstrument. Inspireras att uppfinna egna instrument att spela på!